Ohjeet tilankäyttöön

Tilan käytöstä tai vuokrauksesta tehdään aina sopimus, jossa varaaja sitoutuu noudattamaan Kumppanuustalon sääntöjä ja käyttöehtoja. Käyttö- ja vuokrasopimuksen yhteydessä luodaan tarvittaessa avain tiloihin ja katsotaan muut tilan käyttöön liittyvät käytännön asiat.

Kaikissa tilankäyttöön liittyvissä kysymyksissä ja sopimus- ja avainasioissa voit ottaa yhteyttä järjestöavustaja Pirita Liukkaan
050 411 6476, pirita.liukka@hameensetlementti.fi

Tilankäyttöön liittyvät säännöt ja ohjeet:

Tilan käyttäjät sitoutuvat noudattamaan seuraavia ehtoja.

Noudatetaan sovittuja kellonaikoja
Tilat ovat aktiivisessa käytössä ja varauksia on usein peräjälkeen, joten jos tarvitset omaa kokoontumista varten valmisteluaikaa, ota se huomioon jo varausta tehdessäsi. Muuten tilojen vaihdokset tapahtuvat joustavasti.

Siivotaan omat jäljet, laitetaan tavarat paikoilleen. 
Jos järjestelet pöytiä uudelleen, laitat ne myös takaisin paikoilleen. Roskat roskakoriin, pöydät voi pyyhkiä tarvittaessa. Tilan käyttäjä on vastuussa kaikista tilaisuuden aikana irtaimistolle aiheutuneista vahingoista.

Tapahtumat ja tilaisuudet on tapahduttava varatussa tilassa.
Yläkerran käytävätilojen ja alakerran aulan käyttöä tulee anoa erikseen ja niistä päätetään tapauskohtaisesti.

Tilaisuuden järjestäjä on vastuussa siitä, että kaikki ulkopuoliset ovat varmasti poistuneet talosta tilaisuuden päätyttyä.
Tarkistetaan myös wc:t (ylä- ja alakerta) ja käytävät. Lähtiessä on huolehdittava, että valot on sammutettu, kahvin- ja vedenkeitin pois päältä, johdot pois seinästä sekä ovet ja ikkunat suljettu.

Päihteet ja tupakointi:
Kumppanuustalo on päihteetön alue. Tupakointi on sallittu vain ulkona Kirjastokadun puoleisella puistoalueella. Ulko-ovien edessä ei saa tupakoida. 

Laillisuus ja yleisten käyttäytymissääntöjen noudattaminen.
Käyttäjien tulee noudattaa Suomen lakia sekä hoitaa tilaisuuteensa liittyvät mahdolliset luvat kuntoon.

Vakuutukset 
Tilan käyttäjä hoitaa käyttöönsä liittyvät vakuutukset ja vastaa esimerkiksi käyttämänsä laitteiston ja tilaisuuden kävijöiden vakuuttamisesta.

Kaikista mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä järjestöavustajalle.
Esimerkiksi peruuntuneet tapaamiset, loma-ajat ja yhteyshenkilön vaihdokset. Järjestöavustajalle saa myös antaa rohkeasti palautetta tilankäyttöön liittyen.

Kiinteistön ja laitteiden huolto 
Jos huomaat tiloissa vikoja tai puutteita, ilmoita siitä järjestöavustajalle tai muulle henkilökunnalle. Jos tilanne vaatii välitöntä reagointia, ilmoitetaan niistä Tekmen päivystykseen: Vikailmoitukset 24h, 010 800 889.

Avain: 
Talossa on sähkölukot ja avain asennetaan aina tarpeen mukaisiin tiloihin. Avain toimii molempiin ulko-oviin sekä varatun tilan oveen. Avain on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa eteenpäin. 
Jos toiminta on jatkuvaa, vähintään kuukausittain toistuvaa, ei avainta välttämättä tarvitse palauttaa joka kerran jälkeen. Yksittäisten kertojen jälkeen avain tulee palauttaa mahdollisimman pian avaimen luovuttaneelle työntekijälle. Avaimen katoamisesta on välittömästi ilmoitettava tilavarausta hoitaneelle henkilölle. Mikäli avain katoaa tai jätetään palauttamatta, peritään käyttäjältä 25 €.

Ulko-ovet: 
Kumppanuustalon ulko-ovet ovat auki arkisin 8–16.00. Ilta- ja viikonloppuaikana ovet ovat lukossa ja tilan varaajan tehtävänä on päästää omat osallistujansa sisään. Voit ohjata osallistujat sivuovelle, jossa on ovikello. Ovikellossa on oma summeri jokaiselle luokalle. Oviin saa laittaa mainoksia omasta tapahtumastaan, kunhan muistaa ottaa ne lopuksi pois.
Ovia ei saa missään tapauksessa jättää auki, tai laittaa mitään ovien väliin. 

Kahvitus:
Arkipäivisin oleviin tilaisuuksiin on mahdollista tilata tarjoiluja Kahvila Pikkutorista. Tarjoiluvaihtoehdot ovat kahvit ja teet, makealla tai suolaisella pikkusyömisellä. Tarjoilut tulee varata vähintään viikkoa aikaisemmin sähköpostilla: tilaukset@hameensetlementti.fi ja ne laskutetaan jälkikäteen henkilömäärän mukaan. Tilatut tarjoilut laitetaan varattuun luokkaan valmiiksi esille ennen kahvilan sulkeutumista. 

Omatoiminen kahvinkeitto:
Luokassa 109 on oma kahvin- ja vedenkeitin, joita saa käyttää. Myös yläkerran työntekijöiden taukohuoneen keittiötä ja sen laitteita saa käyttää yläkerran varauksien yhteydessä. Omatoimiseen kahvinkeittoon on tuotava omat kertakäyttöastiat, kahvi, teepussit, sokeri, maito yms. kahvivälineet. Pyynnöstä myös luokkaan 103 on mahdollista saada oma keitin. 

Turvallisuus
Tiloista löytyy Kumppanuustalon pelastussuunnitelma, johon tulisi perehtyä. Ensiapulaukkuja sekä alkusammutusvälineitä löytyy molemmista kerroksista. Tarkista, mistä löytyy lähin varauloskäynti. Hätätilanteessa soita 112. Talon virallinen osoite on Kirjastokatu 1, 13100 Hämeelinna.

Pysäköinti
Kumppanuustalolla ei ole omia parkkipaikkoja eikä puistoalueelle saa pysäköidä. Tavaroiden lastausta ja purkua varten auton saa hetkellisesti pysäköidä sivuovelle. Osallistujia kannattaa ohjeistaa pysäköimään läheisten katujen varsille tai esim. kauppakeskus Goodmanin parkkihalliin. 

Muuta:
Vuokranantaja pidättää oikeuden muutoksiin, mutta on velvollinen ilmoittamaan mahdollisista muutoksista ja tarjoamaan korvaavan vuoron toisena ajankohtana. 

Sääntöjen rikkomisesta tulee sopimussakko 500 €.