Näyttelyt

Kumppanuustalon ala- ja yläauloissa on näyttelytilaa, joissa Kumppanuustalon toimijat järjestävät näyttelyitä.

NYT ESILLÄ

Yläaulassa:

7.12.2017- 21.1.2018

 

Myllymäen koulun 1.-2. luokan oppilaiden ja Kettukin yhteisessä taidenäyttelyssä on esillä oppilaiden kuvia suomalaisista lasten runoista. Näyttelyssä nähdään myös Kettukin taideryhmissä käyvien taiteilijoiden teoksia.

Oppilaat tutkivat neljää suomalaista lasten runoa. He lukivat runoja monta kertaa. Oppilaat valitsivat sellaisen runon, josta he halusivat maalata. He tekivät koulussa luonnoksen kuvasta.

Myllymäen koulun oppilaat vierailivat Kettukin taideryhmissä. He maalasivat teoskuvia yhdessä Kettukin taiteilijoiden kanssa. Yhdessä tekeminen oli mukavaa. Kettukin taiteilijat pitivät oppilaiden vierailuista. Taiteilijat toivoivat vierailuja ja yhteistyötä myös jatkossa.

Oppilaiden mielestä oli hauskaa tehdä taidetta. "Tuntu semmoselle, että ois oikea taiteilija, kun oli oikeat akryylivärit ja pensselit", sanoo 2A -luokan oppilas Oona Kuusisto.
Luokanopettaja Henna Tervo kertoo työskentelystä: "Yhteinen taideprojekti oli antoisa. Oppilaat olivat innoissaan ja pääsivät näkemään Kettukin taiteilijoiden työskentelyä. Kumppanuustalolla työskentely jäi monen mieleen mukavan erilaisena kokemuksena".
Kettukin taideryhmässä käy yhteensä 24 taiteilijaa. Ryhmä kokoontuu tiistaisin Kumppanuustalolla. ”Meillä ei ollut tänä syksynä erityistä teemaa, vaikka suomalaisuudesta ja Suomen luonnosta puhuttiin tavallista enemmän. Ryhmässä kukin teki oman kiinnostuksensa mukaan erilaisia töitä. Tähän näyttelyyn valikoitui muutamia teoksia, joissa voi vahvasti nähdä luonnon eri ilmentymiä”, kertoo taideryhmän ohjaaja, taidemaalari Katri Stenberg.

TULOSSA 2018

Tammikuu

Kettuki

Helmikuu

Vapaa

Maaliskuu

Hämeen Setlementti

Huhti-Toukokuu

Kettuki

Kesä-Heinäkuu

Vapaa

Elokuu

Taiteiden yöhön liittyvä näyttely

Syyskuu

Vapaa

Lokakuu

Vapaa

Marraskuu

Hämeen Setlementti

Joulu-Tammikuu

Kettuki