KOULUTUS PERUTTU! Tukiperhe kotouttaa-tukiperhevalmennus

Aika: 15.-17.11.2018
Paikka: Kumppanuustalo, luokka 205

Pelastakaa Lapset ry etsii vapaaehtoisia tukiperheitä ilman huoltajaa maahan tulleille, oleskeluluvan saaneille 16–21-vuotiaille nuorille Hämeenlinnassa ja lähialueilla. 

Nuori vierailee tukiperheensä luona säännöllisesti ja tukiperhe auttaa häntä erilaisissa asioissa, kielen oppimisessa sekä kulkee hänen rinnallaan kohti aikuisuutta. Tukiperhe auttaa nuorta kotoutumaan ja muodostamaan sosiaalisia suhteita sekä jakaa hienoja kokemuksia nuoren kanssa. Tukiperheille maksetaan sopimuksen mukainen veroton kulukorvaus. Pelastakaa Lapset tarjoaa vapaaehtoisilleen tukea ja ohjausta sekä virkistäytymistä, vertaistukea ja lisäkoulutusta.

Tukiperhe kotouttaa -valmennus järjestetään Hämeenlinnassa, Kumppanuustalolla torstaina 15.11 klo 17-20 ja lauantaina 17.11 klo 10-16. Valmennuksessa saat eväät toimia ilman huoltajaa maahan tulleen nuoren tukiperheenä. Valmennukseen täytyy ilmoittautua etukäteen. Torstaina valmennuksessa tarjotaan pientä iltapalaa ja lauantaina lounas. Valmennus sisältää ennakko- ja kotitehtäviä. 

Tukiperheet ovat tavallisia ja turvallisia perheitä. Tukiperheenä voi toimia lapsiperhe, pariskunta tai yksinasuva. Tukiperheiden aikuisten tulee olla yli 25-vuotiaita. Tukiperheiden soveltuvuus toimintaan arvioidaan ja heidän luonaan tehdään valmennuksen jälkeen kotikäynti.

Lisätiedot: 

https://www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/turvapaikka-ja-kotoutumistyo/tukiperheita-ilman-huoltajaa-maahan-tulleille-ja-oleskeluluvan-saaneille-nuorille/

johanna.heikkinen(at)pelastakaalapset.fi/050513 5026